Egyszerű banánfánk recept

Hozzávalók:
- 3 nagyobb banán
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 ek cukor
- 1 púpos kk őrölt fahéj
- 1 dl görög joghurt
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg liszt
- 1 csipet só
- olaj bőven a sütéshez
Elkészítése:
A banánokat meghámozzuk, feldaraboljuk, és villával pépesre törjük. Megszórjuk fahéjjal, cukorral és vaníliás cukorral, és elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a joghurtot, és ezzel is jól elkeverjük.
A liszthez keverjük a sót és a sütőport, majd hozzáadjuk a banános masszához, és alaposan összekeverjük.
Egy edényben bő olajat forrósítunk. A forró olajba egy teáskanál segítségével beleszaggatjuk a banános masszát úgy, hogy minden egyes darab előtt a kanalat megmártjuk az olajban (így nem fog a tészta a kanálra ragadni).
Közepesnél kissé mérsékeltebb lángon szép pirosra sütjük a fánkokat. (Vigyázzunk, mert ha túl forró az olaj, akkor a külseje hamar megbarnul, de a közepe nyers marad, ha viszont nem elég forró, akkor megszívja a fánk magát.)
A fánkokat konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Amikor van itthon pár banán és már nem túl friss, megjelennek rajta a sötét pöttyök, akkor már nem igazán kívánkozik megenni. Na, akkor kell leleményesnek lenni, hogy ne a kuka nyelje el a gyümölcsöt. Velem is pontosan ez történt ma. Gondoltam egyet és a leves kísérőjeként egy habkönnyű fánkot sütöttem belőle. Röpke 10 perc alatt összeállítható és már csak a sütés marad. No meg a falatozás :-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »