Hozzávalók:
Elkészítése:
A banánokat meghámozzuk, feldaraboljuk, és villával pépesre törjük. Megszórjuk fahéjjal, cukorral és vaníliás cukorral, és elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a joghurtot, és ezzel is jól elkeverjük.
A liszthez keverjük a sót és a sütőport, majd hozzáadjuk a banános masszához, és alaposan összekeverjük.
Egy edényben bő olajat forrósítunk. A forró olajba egy teáskanál segítségével beleszaggatjuk a banános masszát úgy, hogy minden egyes darab előtt a kanalat megmártjuk az olajban (így nem fog a tészta a kanálra ragadni).
Közepesnél kissé mérsékeltebb lángon szép pirosra sütjük a fánkokat. (Vigyázzunk, mert ha túl forró az olaj, akkor a külseje hamar megbarnul, de a közepe nyers marad, ha viszont nem elég forró, akkor megszívja a fánk magát.)
A fánkokat konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Amikor van itthon pár banán és már nem túl friss, megjelennek rajta a sötét pöttyök, akkor már nem igazán kívánkozik megenni. Na, akkor kell leleményesnek lenni, hogy ne a kuka nyelje el a gyümölcsöt. Velem is pontosan ez történt ma. Gondoltam egyet és a leves kísérőjeként egy habkönnyű fánkot sütöttem belőle. Röpke 10 perc alatt összeállítható és már csak a sütés marad. No meg a falatozás :-)