Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édes tejfölös lepény recept

Édes tejfölös lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 35 dkg liszt
    • 15 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3 ek cukor
    • csipet só
    • 1 kiskanál sütőpor
    • pár ek. tejföl

    Töltelékhez:

    • 70 dkg tejföl
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS plusz az 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 4 ek liszt
    • 15-20 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • citrom reszelt héja
    • csipet só

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet elkeverjük a cukorral, sóval, sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal és a többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk a tésztát 2 folpack között kinyújtjuk akkorára hogy magas pereme legyen. Hideg helyre tesszük míg elkészítjük a tölteléket.

    A töltelékhez a tojások sárgáját habosra keverjük a cukrokkal és csipet sóval, citrom reszelt héjával belekeverjük a tejfölt, lisztet, csomómentesen elkeverjük. A végén pedig belekeverjük a tojásfehérjékből vert kemény habot. Ráöntjük a tésztára.
    Előmelegített 170 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Akkor jó amikor a tepsit kicsit megrázzuk és a közepe sem folyik a masszának.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá