Édes tejfölös lepény recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 ek cukor
- csipet só
- 1 kiskanál sütőpor
- pár ek. tejföl
Töltelékhez:
Elkészítése:
A tésztához a lisztet elkeverjük a cukorral, sóval, sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal és a többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk a tésztát 2 folpack között kinyújtjuk akkorára hogy magas pereme legyen. Hideg helyre tesszük míg elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez a tojások sárgáját habosra keverjük a cukrokkal és csipet sóval, citrom reszelt héjával belekeverjük a tejfölt, lisztet, csomómentesen elkeverjük. A végén pedig belekeverjük a tojásfehérjékből vert kemény habot. Ráöntjük a tésztára.
Előmelegített 170 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Akkor jó amikor a tepsit kicsit megrázzuk és a közepe sem folyik a masszának.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »