Édes tejfölös lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Édes tejfölös lepény

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 3 ek cukor
  • csipet só
  • 1 kiskanál sütőpor
  • pár ek. tejföl

Töltelékhez:

  • 70 dkg tejföl
  • 6 db tojás plusz az 1 tojásfehérje
  • 4 ek liszt
  • 15-20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • citrom reszelt héja
  • csipet só

Elkészítése:

A tésztához a lisztet elkeverjük a cukorral, sóval, sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal és a többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk a tésztát 2 folpack között kinyújtjuk akkorára hogy magas pereme legyen. Hideg helyre tesszük míg elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez a tojások sárgáját habosra keverjük a cukrokkal és csipet sóval, citrom reszelt héjával belekeverjük a tejfölt, lisztet, csomómentesen elkeverjük. A végén pedig belekeverjük a tojásfehérjékből vert kemény habot. Ráöntjük a tésztára.
Előmelegített 170 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Akkor jó amikor a tepsit kicsit megrázzuk és a közepe sem folyik a masszának.