Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Duci túrós kifli recept

Duci túrós kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 8 kiflihez:

    • 50 dkg liszt
    • 0,5 kk só
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • 4 ek cukor
    • 1 ek méz
    • 5 dkg margarin
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelékhez:

    • 50 dkg túró
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája+1 tk tej
    • 2 ek tej az átgőzöléshez

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a sót, a mézet, a tojást és a margarint. Alaposan kidagasztjuk.

    Meleg helyen, egy konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 8 egyenlő részre vágjuk. Golyókat formázunk.

    Túrót egy tálba öntjük, egy villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrokat, a tojást és belereszeljük a citrom héját.  A golyókat oválisra nyújtjuk.

    Képzeletben a tésztát 3 sávra osztjuk, a középsőre teszünk 2 ek tölteléket, az alsó harmadot ráhajtjuk, ujjunkkal kicsit összenyomjuk a tészta szélét, és a felső harmadot egy derelyevágó segítségével 1 cm szélesen becsíkozzuk, majd a töltelékes részt átfordítjuk rajta. Így a rácsos rész felülre kerül. Meghajlítjuk kifli formára.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe rajuk egymástól kicsit távolabb. Hagyjuk még addig kelni, míg a sütő bemelegszik. Lekenjük egy tojás sárgája és kevéske tej keverékével.

    Előmelegített sütőbe tolva 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük. A sütőből kivéve lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva 10 percet hagyjuk átgőzölni.

    Tipp:

    A formázás lépéseiről készített fotók megtekinthetők a blogon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá