Diós/mákos nudli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 25 dkg liszt
- 3 dkg gríz
- 5 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A szóráshoz:
- 25 dkg darált dió (vagy mák)
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük, majd mikor kihűlt, meghámozzuk, összetörjük. Összedolgozzuk a többi hozzávalóval, és összegyúrjuk, míg nyújtható tésztát nem kapunk.
1 cm vastagra kinyújtjuk, majd 1 cm széles csíkokat vágunk belőle. A csíkokat szorosan egymás mellett hagyjuk, majd 4 cm. hosszú hasábokra vágjuk őket.
Vastag liszten megsodorjuk a nudlikat henger formára. A kész nudlikat tegyük egy tálba, majd liszttel meghintve jól rázzuk össze. Forró, sós vízben addig főzzük, míg a nudlik a víz tetejére emelkednek, majd szűrjük le.
Kihűlés után forgassuk össze a dió (mák) és a porcukor keverékével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »