Diós/mákos nudli recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 25 dkg liszt
- 3 dkg gríz
- 5 dkg vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A szóráshoz:
- 25 dkg darált dió (vagy mák)
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük, majd mikor kihűlt, meghámozzuk, összetörjük. Összedolgozzuk a többi hozzávalóval, és összegyúrjuk, míg nyújtható tésztát nem kapunk.
1 cm vastagra kinyújtjuk, majd 1 cm széles csíkokat vágunk belőle. A csíkokat szorosan egymás mellett hagyjuk, majd 4 cm. hosszú hasábokra vágjuk őket.
Vastag liszten megsodorjuk a nudlikat henger formára. A kész nudlikat tegyük egy tálba, majd liszttel meghintve jól rázzuk össze. Forró, sós vízben addig főzzük, míg a nudlik a víz tetejére emelkednek, majd szűrjük le.
Kihűlés után forgassuk össze a dió (mák) és a porcukor keverékével.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.