Diós/mákos nudli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 25 dkg liszt
  • 3 dkg gríz
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás

A szóráshoz:

  • 25 dkg darált dió (vagy mák)
  • 1 ek porcukor

Elkészítése:

A krumplit héjában megfőzzük, majd mikor kihűlt, meghámozzuk, összetörjük. Összedolgozzuk a többi hozzávalóval, és összegyúrjuk, míg nyújtható tésztát nem kapunk.

1 cm vastagra kinyújtjuk, majd 1 cm széles csíkokat vágunk belőle. A csíkokat szorosan egymás mellett hagyjuk, majd 4 cm. hosszú hasábokra vágjuk őket.

Vastag liszten megsodorjuk a nudlikat henger formára. A kész nudlikat tegyük egy tálba, majd liszttel meghintve jól rázzuk össze. Forró, sós vízben addig főzzük, míg a nudlik a víz tetejére emelkednek, majd szűrjük le.

Kihűlés után forgassuk össze a dió (mák) és a porcukor keverékével.