Diós rózsa briós recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, felfutott élesztőt, tojást, majd végül az olvasztott margarint és fényes, szálas tésztává gyúrjuk, majd duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, majd kinyújtjuk 2 mm vastagra és egy 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatunk 4*15 korongot.
5 korongot egymás mellé teszünk. A tetejüket lekenjük olvasztott margarinnal, majd másik 5 korongot teszünk rá, majd ezeket is lekenjük margarinnal. Ennek a tetejére csak 3 korongot teszünk, majd újra lekenjük margarinnal. Az utolsó kettőt kissé egymásra tesszük és összetekerjük, majd a briós közepébe állítjuk. Egy muffin formát kibélelünk papírkapszlival és a tésztát beletesszük. Felvert tojással lekenjük és megszórjuk a cukros dióval.
A maradék tésztával is így járunk el. 180 fokon szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »


