Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós koszorú recept

Diós koszorú
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 5 dkg porcukor
    • 3 dkg élesztő
    • pici só
    • 1 kis pohár natúr joghurt

    Töltelékhez:

    • 25 dkg darált dió
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 5 ek bármilyen ízű lekvár

    Lekenéshez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • színes tortadara a tetejére

    Elkészítése:
    A liszthez adjuk az élesztőt(felfuttatás nélkül)és az összes alapanyagot, jól összegyúrjuk,kidolgozzuk,hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
    Másnap átgyúrjuk,kinyújtjuk téglalap alakúra. Megkenjük lekvárral és megszórjuk cukros-darált dióval.
    Feltekerjük és kivajazott kuglófformába tesszük.
    Bevagdossuk de nem teljesen a közepétől.
    Megkenjük egy felvert tojással ,megszórjuk színes tortadarával és előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
    Miután megsült a formában hagyjuk kihűlni majd,kivesszük a formából és tálcára tesszük.

    Tipp:

    Ha nincs kuglóf formának akkor a két végét összefogjuk és egy tepsiben is kisüthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá