Diós koszorú recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 3 dkg élesztő
- pici só
- 1 kis pohár natúr joghurt
Töltelékhez:
- 25 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 ek bármilyen ízű lekvár
Lekenéshez:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- színes tortadara a tetejére
Elkészítése:
A liszthez adjuk az élesztőt(felfuttatás nélkül)és az összes alapanyagot, jól összegyúrjuk,kidolgozzuk,hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap átgyúrjuk,kinyújtjuk téglalap alakúra. Megkenjük lekvárral és megszórjuk cukros-darált dióval.
Feltekerjük és kivajazott kuglófformába tesszük.
Bevagdossuk de nem teljesen a közepétől.
Megkenjük egy felvert tojással ,megszórjuk színes tortadarával és előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Miután megsült a formában hagyjuk kihűlni majd,kivesszük a formából és tálcára tesszük.
Tipp:
Ha nincs kuglóf formának akkor a két végét összefogjuk és egy tepsiben is kisüthetjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.