Diós koszorú recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 3 dkg élesztő
- pici só
- 1 kis pohár natúr joghurt
Töltelékhez:
- 25 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 ek bármilyen ízű lekvár
Lekenéshez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - színes tortadara a tetejére
Elkészítése:
A liszthez adjuk az élesztőt(felfuttatás nélkül)és az összes alapanyagot, jól összegyúrjuk,kidolgozzuk,hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap átgyúrjuk,kinyújtjuk téglalap alakúra. Megkenjük lekvárral és megszórjuk cukros-darált dióval.
Feltekerjük és kivajazott kuglófformába tesszük.
Bevagdossuk de nem teljesen a közepétől.
Megkenjük egy felvert tojással ,megszórjuk színes tortadarával és előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Miután megsült a formában hagyjuk kihűlni majd,kivesszük a formából és tálcára tesszük.
Tipp:
Ha nincs kuglóf formának akkor a két végét összefogjuk és egy tepsiben is kisüthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

