Diós koszorú recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 3 dkg élesztő
- pici só
- 1 kis pohár natúr joghurt
Töltelékhez:
- 25 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 ek bármilyen ízű lekvár
Lekenéshez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - színes tortadara a tetejére
Elkészítése:
A liszthez adjuk az élesztőt(felfuttatás nélkül)és az összes alapanyagot, jól összegyúrjuk,kidolgozzuk,hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap átgyúrjuk,kinyújtjuk téglalap alakúra. Megkenjük lekvárral és megszórjuk cukros-darált dióval.
Feltekerjük és kivajazott kuglófformába tesszük.
Bevagdossuk de nem teljesen a közepétől.
Megkenjük egy felvert tojással ,megszórjuk színes tortadarával és előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Miután megsült a formában hagyjuk kihűlni majd,kivesszük a formából és tálcára tesszük.
Tipp:
Ha nincs kuglóf formának akkor a két végét összefogjuk és egy tepsiben is kisüthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

