Diós koszorú recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 3 dkg élesztő
- pici só
- 1 kis pohár natúr joghurt
Töltelékhez:
- 25 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 ek bármilyen ízű lekvár
Lekenéshez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- színes tortadara a tetejére
Elkészítése:
A liszthez adjuk az élesztőt(felfuttatás nélkül)és az összes alapanyagot, jól összegyúrjuk,kidolgozzuk,hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap átgyúrjuk,kinyújtjuk téglalap alakúra. Megkenjük lekvárral és megszórjuk cukros-darált dióval.
Feltekerjük és kivajazott kuglófformába tesszük.
Bevagdossuk de nem teljesen a közepétől.
Megkenjük egy felvert tojással ,megszórjuk színes tortadarával és előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Miután megsült a formában hagyjuk kihűlni majd,kivesszük a formából és tálcára tesszük.
Tipp:
Ha nincs kuglóf formának akkor a két végét összefogjuk és egy tepsiben is kisüthetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »