Diós koszorú

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Diós koszorú

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 3 dkg élesztő
  • pici só
  • 1 kis pohár natúr joghurt

Töltelékhez:

  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 ek bármilyen ízű lekvár

Lekenéshez:

  • 1 db tojás
  • színes tortadara a tetejére

Elkészítése:
A liszthez adjuk az élesztőt(felfuttatás nélkül)és az összes alapanyagot, jól összegyúrjuk,kidolgozzuk,hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap átgyúrjuk,kinyújtjuk téglalap alakúra. Megkenjük lekvárral és megszórjuk cukros-darált dióval.
Feltekerjük és kivajazott kuglófformába tesszük.
Bevagdossuk de nem teljesen a közepétől.
Megkenjük egy felvert tojással ,megszórjuk színes tortadarával és előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Miután megsült a formában hagyjuk kihűlni majd,kivesszük a formából és tálcára tesszük.

Tipp:

Ha nincs kuglóf formának akkor a két végét összefogjuk és egy tepsiben is kisüthetjük.