Diós kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt kevés, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk és alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen duplára kelesztjük.
A tésztát 4 cipóra osztjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, lekvárral lekenjük, cukrozott dióval megszórjuk és feltekerjük,mint a bejglit. Mind a négynél így járunk el. Kettőt összetekerünk és kivajazott kalácsformába tesszük. 1/2 órát még hagyjuk kelni, felvert tojással lekenjük és 200 fokon tűpróbáig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »