Diós kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- csipet só
- 22 dkg margarin
- 22 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 17 dkg tejföl
A töltelékhez:
- 10 dkg durvára vágott dió
- 6 tk kristálycukor
- 1 tk cukrozatlan kakaópor
- 1 mk őrölt fahéj
A fűszeres morzsához:
- 8 dkg liszt
- 5 dkg durvára vágott dió
- 5 dkg hideg margarin
- 4 tk cukor
- 1 mk sütőpor
- 1 mk őrölt fahéj
- csipet só
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral,sóval összekeverjük. A margarint a cukrokkal habosra keverjük elektromos keverőgéppel,majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat,majd a tejfölt.
Fakanállal óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A morzsa hozzávalóit is összekeverjük.
Egy kalács formát szilikonos sütőpapírral kibéleljük.
A tésztát 3 részre osztjuk.
Az első tésztát a forma aljába tesszük,megszórjuk a töltelék felével,majd a következő tésztát tesszük rá,utána megszórjuk a másik fele töltelékkel és befedjük a 3. rész tésztával,tetejére szórjuk a fűszeres morzsát.
170 fokra melegített sütőben kb 40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Nagyon finom kalács,készítsétek el!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »