Diós kalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- csipet só
- 22 dkg margarin
- 22 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 17 dkg tejföl
A töltelékhez:
- 10 dkg durvára vágott dió
- 6 tk kristálycukor
- 1 tk cukrozatlan kakaópor
- 1 mk őrölt fahéj
A fűszeres morzsához:
- 8 dkg liszt
- 5 dkg durvára vágott dió
- 5 dkg hideg margarin
- 4 tk cukor
- 1 mk sütőpor
- 1 mk őrölt fahéj
- csipet só
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral,sóval összekeverjük. A margarint a cukrokkal habosra keverjük elektromos keverőgéppel,majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat,majd a tejfölt.
Fakanállal óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A morzsa hozzávalóit is összekeverjük.
Egy kalács formát szilikonos sütőpapírral kibéleljük.
A tésztát 3 részre osztjuk.
Az első tésztát a forma aljába tesszük,megszórjuk a töltelék felével,majd a következő tésztát tesszük rá,utána megszórjuk a másik fele töltelékkel és befedjük a 3. rész tésztával,tetejére szórjuk a fűszeres morzsát.
170 fokra melegített sütőben kb 40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Nagyon finom kalács,készítsétek el!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

