Diós csigák recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 2 dl langyos tej
- 1 teáskanál cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg olvasztott margarin
- 1 teáskanál só
Töltelékhez:
- 20 dkg darált dió
- 2 ek porcukor
- 0.5 citromból nyert citromlé
- 0.5 citromból nyert citromhéj
- 1 kávéskanál fahéj
- 3 dkg olvasztott vaj
Lekenéshez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Tésztához:
A lisztet beleöntjük egy nagyobb tálba, a közepébe kis mélyedést vájunk, és belemorzsoljuk az élesztőt, majd az 1 dl langyos tejben elkevert cukrot, a tojást, az olvasztott vajat és a sót, és jó alaposan kidolgozzuk. Meleg helyen, meleg ruhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, lisztezett gyúrótáblára borítjuk, átgyúrjuk, kinyújtjuk nagy tégla alapúra. Lekenjük olvasztott margarinnal, erre rászórjuk a diós tölteléket. Hosszanti irányban mindkét felét egymással szemben feltekerjük, és bő ujjnyi szeletekre vágjuk.
Vajjal kikent tepsibe lerakjuk.
Töltelékhez:
A darált dióhoz adjuk a porcukrot, a fél citrom kicsavart levét, reszelt héját, a fahéjt, vajat, és összekeverjük.
Lekenéshez:
A csigák tetejét felvert tojással lekenjük, és sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »