Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós csigák recept

Diós csigák
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2 dkg élesztő
    • 2 dl langyos tej
    • 1 teáskanál cukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg olvasztott margarin
    • 1 teáskanál só

    Töltelékhez:

    • 20 dkg darált dió
    • 2 ek porcukor
    • 0.5 citromból nyert citromlé
    • 0.5 citromból nyert citromhéj
    • 1 kávéskanál fahéj
    • 3 dkg olvasztott vaj

    Lekenéshez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Tésztához:

    A lisztet beleöntjük egy nagyobb tálba, a közepébe kis mélyedést vájunk, és belemorzsoljuk az élesztőt, majd az 1 dl langyos tejben elkevert cukrot, a tojást, az olvasztott vajat és a sót, és jó alaposan kidolgozzuk. Meleg helyen, meleg ruhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük.

    Miután megkelt, lisztezett gyúrótáblára borítjuk, átgyúrjuk, kinyújtjuk nagy tégla alapúra. Lekenjük olvasztott margarinnal, erre rászórjuk a diós tölteléket. Hosszanti irányban mindkét felét egymással szemben feltekerjük, és bő ujjnyi szeletekre vágjuk.

    Vajjal kikent tepsibe lerakjuk.

    Töltelékhez:

    A darált dióhoz adjuk a porcukrot, a fél citrom kicsavart levét, reszelt héját, a fahéjt, vajat, és összekeverjük.

    Lekenéshez:

    A csigák tetejét felvert tojással lekenjük, és sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá