Diós csigák

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Diós csigák

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 db tojás
  • 8 dkg olvasztott margarin
  • 1 teáskanál só

Töltelékhez:

  • 20 dkg darált dió
  • 2 ek porcukor
  • 0.5 citromból nyert citromlé
  • 0.5 citromból nyert citromhéj
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 3 dkg olvasztott vaj

Lekenéshez:

  • 1 db tojás

Elkészítése:

Tésztához:

A lisztet beleöntjük egy nagyobb tálba, a közepébe kis mélyedést vájunk, és belemorzsoljuk az élesztőt, majd az 1 dl langyos tejben elkevert cukrot, a tojást, az olvasztott vajat és a sót, és jó alaposan kidolgozzuk. Meleg helyen, meleg ruhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük.

Miután megkelt, lisztezett gyúrótáblára borítjuk, átgyúrjuk, kinyújtjuk nagy tégla alapúra. Lekenjük olvasztott margarinnal, erre rászórjuk a diós tölteléket. Hosszanti irányban mindkét felét egymással szemben feltekerjük, és bő ujjnyi szeletekre vágjuk.

Vajjal kikent tepsibe lerakjuk.

Töltelékhez:

A darált dióhoz adjuk a porcukrot, a fél citrom kicsavart levét, reszelt héját, a fahéjt, vajat, és összekeverjük.

Lekenéshez:

A csigák tetejét felvert tojással lekenjük, és sütjük.