Diós bukta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 dl tej
- 6 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1 mk só
Kenéshez:
- 5 dkg olvasztott margarin
Locsoláshoz:
- 1 dl vaníliás cukros tej
Szóráshoz:
- vaníliás porcukor
Töltelékhez:
- 20 dkg darált dió
- ízlés szerint kristálycukor
- citromlé
- 1 dl tej
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyosra melegített 1 dl tejben felfuttatjuk. A tejbe 1 mk cukrot keverünk,az élesztőt elmorzsoljuk benne.
A lisztben elkeverjük a sót,közepébe mélyedést készítünk,beleütjük a tojás sárgákat és a megkelt élesztőt is hozzáadjuk. A többi tejet megmelegítjük kéz melegre és a tésztánkat hólyagosra dagasztjuk.
A végén hozzádolgozzuk az olvasztott margarint is.
Duplájára kelesztjük langyos helyen.
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Lisztezett deszkán 1 cm vastagra kisodorjuk,8×10 cm-es darabokra vágjuk,majd a töltelékből egy evőkanálnyit teszünk a közepébe és összecsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tesibe sorakoztatjuk, szorosan egymás mellé.
Olvasztott margarinnal egy ecsettel lekenjük és még fél órát kelni hagyjuk.
180 fokra bemelegítjük a sütőt és megsütjük.
A sütés végén,vaníliás tejjel meglocsoljuk,még 5 percet a sütőben tartjuk, Sütés után deszkára kiborítjuk,de csak tálaláskor szedjük ki a buktáinkat. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk. Készíthetjük túrós vagy lekvár töltelékkel is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »