Darázsfészek recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 2,5 dkg élesztő
- 4 evőkanál cukor
- 1/2 liter tej
- 4 tasak vaníliás cukor
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
Az élesztőt egy kávéskanál cukorral kevés langyos tejbe felfuttatjuk. Amikor felfutott a liszthez öntjük ,hozzá tesszük a tojás sárgákat a cukrot és egy csipet sót meglangyosított tejbe feloldunk és az élesztős liszthez öntjük és jól megdagasztjuk, majd letakarva félretesszük kelni.
Amíg kel a tésztánk a vajat (margarint) kikavarjuk a porcukorral. Kb 20 perc kelés után a tésztát kinyújtjuk fél cm vastagra kb 60×60 nagyságúra, és megkenjük a cukros vajjal.2 rudat sodrunk belőle amit 2 cm -es darabokra vágunk, és egymás mellé rakjuk a tepsibe. meleg helyen letakarva 1 órán át pihentetjük.
Amíg kel a tésztánk előmelegítjük a sütőt 180 fokra. ha jól megkeltek betesszük a sütőbe kb 35-40 percre amíg szép arany sárgára sül. Ha megsült 1 dl tejbe feloldunk 4 db vaníliás cukrot ás jól meglocsoljuk és még néhány percre visszatoljuk a sütőbe.
Tipp:
Ha lágy a tészta pótolhatjuk lisztel vagy ha túl kemény tehetünk tejet hozzá. A vajba kavarhatunk diót, kakaót ízlés szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

