Daramorzsa recept

Hozzávalók:
- 1/4 l búzadara
- 1/4 l rétesliszt
- 1/2 l tej
- 10 dkg mazsola
- ½ db citrom héja
- 10 dkg margarin
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tálaláshoz:
- ízlés szerint: porcukor és lekvár
Elkészítése:
A darát, a lisztet, a tejet, a sót, a mazsolát, a citromhéjat habverővel összekeverjük és legalább 1 órán át állni hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük, majd előbb a tojás sárgákat keverjük a masszához, majd azután óvatosan a tojásfehérjét is.
A margarint egy nagy serpenyőben felforrósítjuk és beleöntjük a masszát, fedőt teszünk rá.
Megvárjuk, amíg a massza alja arany barnára sül, tovább sütjük,vastagabb aranysárga kéreg képződik az alján.
Ezután 4 felé választjuk, átfordítjuk majd folyamatosan kevergetve,(egy nagy villával) addig sütjük, amíg morzsákra esik szét.
Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »