Daramorzsa recept
Hozzávalók:
- 1/4 l búzadara
- 1/4 l rétesliszt
- 1/2 l tej
- 10 dkg mazsola
- ½ db citrom héja
- 10 dkg margarin
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tálaláshoz:
- ízlés szerint: porcukor és lekvár
Elkészítése:
A darát, a lisztet, a tejet, a sót, a mazsolát, a citromhéjat habverővel összekeverjük és legalább 1 órán át állni hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük, majd előbb a tojás sárgákat keverjük a masszához, majd azután óvatosan a tojásfehérjét is.
A margarint egy nagy serpenyőben felforrósítjuk és beleöntjük a masszát, fedőt teszünk rá.
Megvárjuk, amíg a massza alja arany barnára sül, tovább sütjük,vastagabb aranysárga kéreg képződik az alján.
Ezután 4 felé választjuk, átfordítjuk majd folyamatosan kevergetve,(egy nagy villával) addig sütjük, amíg morzsákra esik szét.
Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »

