Darafelfújt recept

Hozzávalók:
25 x 10 x 7 cm-es formához:
- 12 dkg búzadara
- 7 dl tej
- 8 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg vaj
- reszelt citromhéj
- 5 dkg mazsola
- édes morzsa (2 db babapiskótából)
Elkészítése:
A formát kenjük ki kb. 2 dkg vajjal. A babapiskótát morzsoljuk össze, majd hintsük be vele a vajjal kikent formát.
A tejet öntsük egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá a fele mennyiségű cukrot és a búzadarát. Ezután kevergetve főzzük jó sűrűre.
A sűrűre főzött darát vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a vajat, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat és a mazsolát.
A tojások fehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá. Ezután apránként, óvatosan keverjük hozzá az ízesített masszához. Végül öntsük bele a kivajazott, és édes morzsával megszórt formába.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten (170 fok) süssük kb. 30 perc alatt szép aranybarnára.
A sütőből kivéve szórjuk meg ízlés szerint porcukorral, majd lekvárral, vagy málnaszörppel megcsorgatva tálaljuk.
A darafelfújt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »