Darafelfújt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

25 x 10 x 7 cm-es formához:

  • 12 dkg búzadara
  • 7 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 6 dkg vaj
  • reszelt citromhéj
  • 5 dkg mazsola
  • édes morzsa (2 db babapiskótából)

Elkészítése:

A formát kenjük ki kb. 2 dkg vajjal. A babapiskótát morzsoljuk össze, majd hintsük be vele a vajjal kikent formát.

A tejet öntsük egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá a fele mennyiségű cukrot és a búzadarát. Ezután kevergetve főzzük jó sűrűre.

A sűrűre főzött darát vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a vajat, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat és a mazsolát.

A tojások fehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá. Ezután apránként, óvatosan keverjük hozzá az ízesített masszához. Végül öntsük bele a kivajazott, és édes morzsával megszórt formába.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten (170 fok) süssük kb. 30 perc alatt szép aranybarnára.

A sütőből kivéve szórjuk meg ízlés szerint porcukorral, majd lekvárral, vagy málnaszörppel megcsorgatva tálaljuk.