Hozzávalók:
25 x 10 x 7 cm-es formához:
Elkészítése:
A formát kenjük ki kb. 2 dkg vajjal. A babapiskótát morzsoljuk össze, majd hintsük be vele a vajjal kikent formát.
A tejet öntsük egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá a fele mennyiségű cukrot és a búzadarát. Ezután kevergetve főzzük jó sűrűre.
A sűrűre főzött darát vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a vajat, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat és a mazsolát.
A tojások fehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá. Ezután apránként, óvatosan keverjük hozzá az ízesített masszához. Végül öntsük bele a kivajazott, és édes morzsával megszórt formába.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten (170 fok) süssük kb. 30 perc alatt szép aranybarnára.
A sütőből kivéve szórjuk meg ízlés szerint porcukorral, majd lekvárral, vagy málnaszörppel megcsorgatva tálaljuk.