Cukros-fahéjas rúd pudingosan recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 300 g liszt
- fél tk só
- 1 ek cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 g puha vaj
Felfuttatáshoz:
- 1,5 dl tej
- fél ek cukor
- 15 g élesztő
Töltelék:
- 20 g vaníliás pudingpor
- 1 ek cukor
- 1,5 dl tej
- 25 g puha vaj
- fél citrom reszelt héja
Kenéshez:
- 1 ek vaj
- 2,5 ek cukor
- fél ek fahéj
Szóráshoz:
- cukor
Elkészítése:
Tészta:
Kelesztő edényben a lisztet elkeverjük a cukorral, sóval. Mélyedést képzünk a közepébe, amibe öntjük az olvasztott vajat, tojást és a felfuttatott élesztőt, majd lágy tésztává dagasszuk. Meleg helyen 45 percig kelesztjük.
Töltelék:
Amíg kel a tészta, elkészítjük: A tejben elkeverjük a cukrot, pudingport, majd sűrűre főzzük a citrom reszelt héjával. Teljesen kihűtjük és habosra verjük a puha, hideg vajjal.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, a darabokat óvatosan gombóc formára igazítjuk, majd egyesével hosszú csíkot nyújtunk belőlük. Az egyik végén az egyharmad részét ujjnyi széles csíkokra vágjuk, megkenjük a töltelékkel, majd a másik végétől kezdve feltekerjük.
A megformázott tésztát sütőpapíros tepsire fektetjük, majd letakarva, meleg helyen ismét 45 percen keresztül pihentetjük. Majd előmelegített sütőben megsütjük.
Míg sülnek megolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a cukrot és a fahéjat.
A kifliket amint kivesszük a sütőből megkenjük fahéjas-vajjal, majd meghempergetjük cukorban.
Rácsra tesszük hűlni őket.
Sütési hőfok / idő / mód: 170°C / 15 perc / alul-felül sütés