Cukros-fahéjas csavart recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 2,5 dl víz
- 2,5 tk élesztő por
- 1 ek méz, vagy cukor
- csipet só
- 2 ek olaj, vagy olvasztott vaj
- 45 dkg liszt
A szóráshoz:
- 4-5 ek cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 2 tk fahéj
- 5 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
A vizet meglangyosítjuk, a cukrot elkeverjük benne, az élesztőt beleszórjuk. A lisztet a sóval és az olvasztott vajjal egy tálba öntjük, majd amikor az élesztő felfutott, akkor egy robotgéppel 8-10 percig dagasztjuk.
Egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 30-45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, és 25 x 40 cm-es téglalappá nyújtjuk.
2 cm széles csíkokra vágjuk, és két darabot összetekerünk. Olvasztott vajjal megkenjük őket, és a fahéjas cukorba forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, 25-30 percig újra kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt megsütjük.
A cukros-fahéjas csavart kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 48 g
Zsír: 8 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »