Cukros-fahéjas csavart recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 2,5 dl víz
- 2,5 tk élesztő por
- 1 ek méz, vagy cukor
- csipet só
- 2 ek olaj, vagy olvasztott vaj
- 45 dkg liszt
A szóráshoz:
- 4-5 ek cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 2 tk fahéj
- 5 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
A vizet meglangyosítjuk, a cukrot elkeverjük benne, az élesztőt beleszórjuk. A lisztet a sóval és az olvasztott vajjal egy tálba öntjük, majd amikor az élesztő felfutott, akkor egy robotgéppel 8-10 percig dagasztjuk.
Egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 30-45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, és 25 x 40 cm-es téglalappá nyújtjuk.
2 cm széles csíkokra vágjuk, és két darabot összetekerünk. Olvasztott vajjal megkenjük őket, és a fahéjas cukorba forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, 25-30 percig újra kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt megsütjük.
A cukros-fahéjas csavart kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 48 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »