Cukros-fahéjas csavart recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 2,5 dl víz
- 2,5 tk élesztő por
- 1 ek méz, vagy cukor
- csipet só
- 2 ek olaj, vagy olvasztott vaj
- 45 dkg liszt
A szóráshoz:
- 4-5 ek cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 2 tk fahéj
- 5 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
A vizet meglangyosítjuk, a cukrot elkeverjük benne, az élesztőt beleszórjuk. A lisztet a sóval és az olvasztott vajjal egy tálba öntjük, majd amikor az élesztő felfutott, akkor egy robotgéppel 8-10 percig dagasztjuk.
Egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 30-45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, és 25 x 40 cm-es téglalappá nyújtjuk.
2 cm széles csíkokra vágjuk, és két darabot összetekerünk. Olvasztott vajjal megkenjük őket, és a fahéjas cukorba forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, 25-30 percig újra kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt megsütjük.
A cukros-fahéjas csavart kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 48 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

