Cukros-fahéjas csavart recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 2,5 dl víz
- 2,5 tk élesztő por
- 1 ek méz, vagy cukor
- csipet só
- 2 ek olaj, vagy olvasztott vaj
- 45 dkg liszt
A szóráshoz:
- 4-5 ek cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 2 tk fahéj
- 5 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
A vizet meglangyosítjuk, a cukrot elkeverjük benne, az élesztőt beleszórjuk. A lisztet a sóval és az olvasztott vajjal egy tálba öntjük, majd amikor az élesztő felfutott, akkor egy robotgéppel 8-10 percig dagasztjuk.
Egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 30-45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, és 25 x 40 cm-es téglalappá nyújtjuk.
2 cm széles csíkokra vágjuk, és két darabot összetekerünk. Olvasztott vajjal megkenjük őket, és a fahéjas cukorba forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, 25-30 percig újra kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt megsütjük.
A cukros-fahéjas csavart kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 48 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

