Hozzávalók:
Tészta:
A szóráshoz:
Elkészítése:
A vizet meglangyosítjuk, a cukrot elkeverjük benne, az élesztőt beleszórjuk. A lisztet a sóval és az olvasztott vajjal egy tálba öntjük, majd amikor az élesztő felfutott, akkor egy robotgéppel 8-10 percig dagasztjuk.
Egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 30-45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, és 25 x 40 cm-es téglalappá nyújtjuk.
2 cm széles csíkokra vágjuk, és két darabot összetekerünk. Olvasztott vajjal megkenjük őket, és a fahéjas cukorba forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, 25-30 percig újra kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt megsütjük.