Cukros briós recept

Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 200 g cukor
- 25 g élesztő
- 200 g vaj
- 1/2 csomag vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a tetejére
- csipet só
- 200 ml tej
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben, kevés cukorral. Egy nagy keverőtálba szitáljuk a lisztet, közepébe krátert formálunk, és amikor az élesztő felfutott, beleöntjük a tojásokkal, a feldarabolt vajjal, a cukorral, a csipetnyi sóval, és a tejjel együtt. Jól összedolgozzuk, és 15 – 20 percig dagasztjuk. (Dagasztógéppel is készülhet)
Konyharuhával letakarva, fél óráig kelesztjük meleg helyen. Mikor megkelt a tészta, 32 darabra vágom. Mindegyik darabból 15 cm-es rudat formálunk, és brióssá formázzuk.
Tetejét felvert tojással megkenjük, és cukorral megszórjuk. Előmelegített, 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz. (kb. 20 perc)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »