Cukros briós recept
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 200 g cukor
- 25 g élesztő
- 200 g vaj
- 1/2 csomag vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a tetejére - csipet só
- 200 ml tej
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben, kevés cukorral. Egy nagy keverőtálba szitáljuk a lisztet, közepébe krátert formálunk, és amikor az élesztő felfutott, beleöntjük a tojásokkal, a feldarabolt vajjal, a cukorral, a csipetnyi sóval, és a tejjel együtt. Jól összedolgozzuk, és 15 – 20 percig dagasztjuk. (Dagasztógéppel is készülhet)
Konyharuhával letakarva, fél óráig kelesztjük meleg helyen. Mikor megkelt a tészta, 32 darabra vágom. Mindegyik darabból 15 cm-es rudat formálunk, és brióssá formázzuk.
Tetejét felvert tojással megkenjük, és cukorral megszórjuk. Előmelegített, 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz. (kb. 20 perc)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

