Hozzávalók:
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben, kevés cukorral. Egy nagy keverőtálba szitáljuk a lisztet, közepébe krátert formálunk, és amikor az élesztő felfutott, beleöntjük a tojásokkal, a feldarabolt vajjal, a cukorral, a csipetnyi sóval, és a tejjel együtt. Jól összedolgozzuk, és 15 – 20 percig dagasztjuk. (Dagasztógéppel is készülhet)
Konyharuhával letakarva, fél óráig kelesztjük meleg helyen. Mikor megkelt a tészta, 32 darabra vágom. Mindegyik darabból 15 cm-es rudat formálunk, és brióssá formázzuk.
Tetejét felvert tojással megkenjük, és cukorral megszórjuk. Előmelegített, 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz. (kb. 20 perc)