Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukorkás fánkok az ovis farsangra recept

Cukorkás fánkok az ovis farsangra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 58 dkg liszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 1 nagy csipet só
    • 2 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 púpos ek porcukor
    • 2 tasak vaníliás cukor
    • 4 dl tejföl
    • 8 dl olaj a sütéshez
    • 18 dkg étcsokoládé
    • 3 ek olaj
    • színes cukorkák

    Elkészítése:

    A tojásokat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejföllel kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral és sóval elkevert lisztet, és jól összegyúrjuk. Lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval a kívánt méretűre szaggatjuk. Közepét is kiszúrhatjuk, de hagyhatjuk telibe is a fánkokat.

    Bő, forró olajban közepestől mérsékeltebb lángon mindkét oldalát megsütjük. (Gyorsan sül, figyeljük!) Papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. A fánkok tetejét megmártjuk benne. Egy picit hagyjuk állni, majd megszórjuk díszítő cukorkával. (Ha azonnal szórjuk meg, akkor a cukorkák lecsúsznak, vagy a csokiba süllyednek, így érdemes picit várni.)

    Tipp:

    Nagy dilemmában voltam, hogy mit is készítsek az ovis farsangi buliba. Férjem javasolta, hogy legyen cukorkás fánk, annak biztosan örülnek majd a gyerekek, hisz a mi két csemeténk is rajong a cukorkás finomságokért. Úgy döntöttem, hogy a gyorsabb, sütőporos változatot sütöm és már hajnali ötkor neki is álltam.
    Mire felkeltek a gyerekek, kész is volt a (40db) fánk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá