Csörögefánk recept

Hozzávalók:
- 30 dkg. liszt
- 5 ek. vaj
- 4 ek. porcukor
- 5 db.
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárga
- 3 dl. tejföl
- 0,5 dl. rum
- 1 mk. só
- zsír a sütéshez
Elkészítése:
A liszthez morzsoljuk a vajat.
Hozzáadjuk a tojás sárgát, a cukrot, a rumot, a tejfölt és a sót.
Jól összedolgozzuk, majd cipót formálunk belőle és 30 percig pihentetjük.
Fél centi vastagságúra nyújtjuk, majd összegyúrjuk (ezt a műveletet háromszor ismételjük), végül derelyevágóval 10×5 cm-es téglalapokat vágunk.
A téglalapokon vékony vágást végzünk úgy, hogy a téglalap két vége érintetlen maradjon.
Forró bő zsírba aranysárgára sütjük. Porcukorral hintve barackízzel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »