Csörögefánk recept
Hozzávalók:
- 30 dkg. liszt
- 5 ek. vaj
- 4 ek. porcukor
- 5 db.
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárga - 3 dl. tejföl
- 0,5 dl. rum
- 1 mk. só
- zsír a sütéshez
Elkészítése:
A liszthez morzsoljuk a vajat.
Hozzáadjuk a tojás sárgát, a cukrot, a rumot, a tejfölt és a sót.
Jól összedolgozzuk, majd cipót formálunk belőle és 30 percig pihentetjük.
Fél centi vastagságúra nyújtjuk, majd összegyúrjuk (ezt a műveletet háromszor ismételjük), végül derelyevágóval 10×5 cm-es téglalapokat vágunk.
A téglalapokon vékony vágást végzünk úgy, hogy a téglalap két vége érintetlen maradjon.
Forró bő zsírba aranysárgára sütjük. Porcukorral hintve barackízzel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

