Csörögefánk recept

Hozzávalók:
- 30 dkg. liszt
- 5 ek. vaj
- 4 ek. porcukor
- 5 db.
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárga
- 3 dl. tejföl
- 0,5 dl. rum
- 1 mk. só
- zsír a sütéshez
Elkészítése:
A liszthez morzsoljuk a vajat.
Hozzáadjuk a tojás sárgát, a cukrot, a rumot, a tejfölt és a sót.
Jól összedolgozzuk, majd cipót formálunk belőle és 30 percig pihentetjük.
Fél centi vastagságúra nyújtjuk, majd összegyúrjuk (ezt a műveletet háromszor ismételjük), végül derelyevágóval 10×5 cm-es téglalapokat vágunk.
A téglalapokon vékony vágást végzünk úgy, hogy a téglalap két vége érintetlen maradjon.
Forró bő zsírba aranysárgára sütjük. Porcukorral hintve barackízzel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »