Csöröge recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- nagy csipet só
- 0,5 tasak sütőpor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 10 dkg cukor
- 10 dkg zsír
- 2 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 nagy ek tejföl
- olaj bőven a sütéshez
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, legvégül a cukrot. A zsírt elmorzsoljuk benne, majd a hozzáadjuk a két tojást és végül fokozatosan adagoljuk a tejfölt, közben könnyű tésztát gyúrunk belőle.
Olajat forrósítunk egy nagyobb edényben.
A tésztát lisztezett felületen kb 4 mm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk. Egy lisztbe mártott derelyevágóval egyforma méretű rombuszokat vágunk, amiknek a közepébe kb. 3 cm hosszú vágást ejtünk. A vágáson keresztül átfordítjuk a csöröge egyik sarkát.
Ha már elég forró az olaj, akkor a csörögéket többször megforgatva közepestől kicsit kisebb lángon szép világos barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Porcukorral meghintve és lekvárral kínáljuk.
Tipp:
A sütéskor figyelni kell az olaj megfelelő forróságára. Ha nagy lángon sütjük, hamar megéghet, ha kis lángon, nagyon megszívja magát olajjal. Érdemes közben többször megforgatni.
Finom, omlós édesség lett, a saját készítésű sárgabaracklekvár nem hiányozhat mellőle :-)
24 db lett a fenti tésztából.
A készítésről további képek megtekinthetők a blogon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »