Csokis puffancs recept

Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk cukros langyos tejben, majd a lisztet a dagasztógép táljába öntjük, és a cukrot, a tojást, a csipet sót és a puha margarint hozzáadjuk, majd a felfuttatott élesztővel nem túl kemény tésztát dagasztunk a tej hozzáadásával. 40 percig letakarva kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, finoman átgyúrjuk, és 1 cm vastagságú, kb. 42 x 35 cm-es téglalapra igazítjuk.
A csokoládét egyenlő részekre elosztva a tészták közepére halmozzuk. Négy sarkukat a töltelék fölött középen összefogjuk, majd meggömbölyítjük, és egy sütőformába rakosgatjuk úgy, mint az aranygaluskákat, csak kicsit távolabb egymástól. Letakarva 40 percig kelesztjük, majd a tetejüket felvert tojással megkenjük.
Előmelegített sütőbe tolva 200 fokon légkeverésesben 10 percig sütjük. Porcukorral megszórjuk, vagy vízgőz fölött megolvasztott csokoládéval csíkban a kis puffancsokat megcsurgatjuk.
A csokis puffancs kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 43 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »