Csokis kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 65 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 1 sárgája
- 4 evőkanál étolaj
- 6 dkg porcukor
- só
- 3 dl tej
- 5 dkg élesztő
Krém:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 3 cs vaníliás cukor
- 3-4 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
A tejben az élesztőt kevés cukorral felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval együtt összegyúrjuk. 6 cipót formálunk belőle és 30 percig kelni hagyjuk.
Aztán egyesével kisodorjuk, téglalap alakúra és megkenjük a krémmel, majd feltekerjük.
Majd 3-3 db-ot összefonunk, megkenjük a tojás sárgájával, még pihentetjük 10-15 percet, aztán sütjük.
150 fokon 1-1,5 órát sütjük. Ha a teteje nagyon pirulna akkor lelehet takarni alufóliával.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »