Csokis kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 65 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 1 sárgája
- 4 evőkanál étolaj
- 6 dkg porcukor
- só
- 3 dl tej
- 5 dkg élesztő
Krém:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 3 cs vaníliás cukor
- 3-4 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
A tejben az élesztőt kevés cukorral felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval együtt összegyúrjuk. 6 cipót formálunk belőle és 30 percig kelni hagyjuk.
Aztán egyesével kisodorjuk, téglalap alakúra és megkenjük a krémmel, majd feltekerjük.
Majd 3-3 db-ot összefonunk, megkenjük a tojás sárgájával, még pihentetjük 10-15 percet, aztán sütjük.
150 fokon 1-1,5 órát sütjük. Ha a teteje nagyon pirulna akkor lelehet takarni alufóliával.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »