Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis kalács recept

Csokis kalács
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 kg liszt
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg porcukor
    • 5 dl tej
    • 4 evőkanál étolaj
    • 5 dkg élesztő
    • 1 evőkanál kristálycukor
    • 1 csomag sütőpor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 4 evőkanál kakaó

    Lekenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg olvasztott margarin

    Elkészítése:
    A tej felét meglangyosítjuk, beleteszünk 1 evőkanál kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor felfutott összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a tej többi részével és a sóval. Jól kidagasztjuk és fél órát kelesztjük.
    Elkészítjük a tölteléket. A margarint a porcukorral és a kakaóval habosra kikeverjük.
    Ha megkelt a tésztát hat részre osztjuk és mindegyiket egymás után tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Lekenjük a csokis töltelékkel és feltekerjük. A rudakat kettesével összefonjuk. Kikent tepsibe tesszük a három kalácsot. Lekenjük tojással és még fél órát kelesztjük. Ha megkelt a tészta szép barnára sütjük. Még melegen lekenjük olvasztott margarinnal. A kalácsokat a tepsiben hagyjuk kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá