Csokis kalács recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg liszt
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 4 evőkanál étolaj
- 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál kakaó
Lekenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg olvasztott margarin
Elkészítése:
A tej felét meglangyosítjuk, beleteszünk 1 evőkanál kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor felfutott összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a tej többi részével és a sóval. Jól kidagasztjuk és fél órát kelesztjük.
Elkészítjük a tölteléket. A margarint a porcukorral és a kakaóval habosra kikeverjük.
Ha megkelt a tésztát hat részre osztjuk és mindegyiket egymás után tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Lekenjük a csokis töltelékkel és feltekerjük. A rudakat kettesével összefonjuk. Kikent tepsibe tesszük a három kalácsot. Lekenjük tojással és még fél órát kelesztjük. Ha megkelt a tészta szép barnára sütjük. Még melegen lekenjük olvasztott margarinnal. A kalácsokat a tepsiben hagyjuk kihűlni.