Csokis kalács recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg liszt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 4 evőkanál étolaj
- 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál kakaó
Lekenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg olvasztott margarin
Elkészítése:
A tej felét meglangyosítjuk, beleteszünk 1 evőkanál kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor felfutott összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a tej többi részével és a sóval. Jól kidagasztjuk és fél órát kelesztjük.
Elkészítjük a tölteléket. A margarint a porcukorral és a kakaóval habosra kikeverjük.
Ha megkelt a tésztát hat részre osztjuk és mindegyiket egymás után tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Lekenjük a csokis töltelékkel és feltekerjük. A rudakat kettesével összefonjuk. Kikent tepsibe tesszük a három kalácsot. Lekenjük tojással és még fél órát kelesztjük. Ha megkelt a tészta szép barnára sütjük. Még melegen lekenjük olvasztott margarinnal. A kalácsokat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »