Csokis kalács recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg liszt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 4 evőkanál étolaj
- 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál kakaó
Lekenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg olvasztott margarin
Elkészítése:
A tej felét meglangyosítjuk, beleteszünk 1 evőkanál kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor felfutott összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a tej többi részével és a sóval. Jól kidagasztjuk és fél órát kelesztjük.
Elkészítjük a tölteléket. A margarint a porcukorral és a kakaóval habosra kikeverjük.
Ha megkelt a tésztát hat részre osztjuk és mindegyiket egymás után tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Lekenjük a csokis töltelékkel és feltekerjük. A rudakat kettesével összefonjuk. Kikent tepsibe tesszük a három kalácsot. Lekenjük tojással és még fél órát kelesztjük. Ha megkelt a tészta szép barnára sütjük. Még melegen lekenjük olvasztott margarinnal. A kalácsokat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »