Csokis kalács

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 1 kg liszt
  • 5 tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál étolaj
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Töltelék:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál kakaó

Lekenéshez:

  • 1 tojás
  • 5 dkg olvasztott margarin

Elkészítése:
A tej felét meglangyosítjuk, beleteszünk 1 evőkanál kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor felfutott összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a tej többi részével és a sóval. Jól kidagasztjuk és fél órát kelesztjük.
Elkészítjük a tölteléket. A margarint a porcukorral és a kakaóval habosra kikeverjük.
Ha megkelt a tésztát hat részre osztjuk és mindegyiket egymás után tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Lekenjük a csokis töltelékkel és feltekerjük. A rudakat kettesével összefonjuk. Kikent tepsibe tesszük a három kalácsot. Lekenjük tojással és még fél órát kelesztjük. Ha megkelt a tészta szép barnára sütjük. Még melegen lekenjük olvasztott margarinnal. A kalácsokat a tepsiben hagyjuk kihűlni.