Csokis kalács recept

Elkészítése:
A tej felét meglangyosítjuk, beletesszük az 1 ek kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Mikor feljött, összekeverjük a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a sóval és a tej másik felével. Jól megdagasztjuk, és fél órát kelesztjük. Elkészítjük a tölteléket. A Ramát, a porcukrot és a kakaót habosra keverjük. Ha megkelt a tészta hat részre osztjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk, lekenjük a csokis töltelékkel és feltekerjük. Hat feltekert rudat kapunk, amit kettesével, vagy hármasával összefonunk. Ramával kikent tepsibe rakjuk, lekenjük a tojással és kelesztjük még kb fél órát. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és 30 percig sütjük a kalácsot. Ha esetleg kicsit pirulna a teteje, rakjunk rá sütőpapírt. Még melegen lekenjük olvasztott Ramával.
Tipp:
Kenyérsütőben is elvégezhető a dagasztás, én ezt szoktam használni. Ne vegyük ki mindjárt a tepsiből, hadd ragadjon rá a kicsorgott csoki.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »