Csokis fonott kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tej felét meglangyosítjuk, beleteszünk 1 ek kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a tej többi részével és a sóval. Jól kidolgozzuk és fél órát kelesztjük.
Elkészítjük a tölteléket. A margarint a porcukrot és kakaót habosra kikeverjük.
Ha megkelt, a tésztát hat részre osztjuk, és mindegyiket egymás után tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Lekenjük a csokis töltelékkel és feltekerjük. Hat feltekert csokis rudat kapunk, melyeket kettesével összefonunk. A tepsit kivajazzuk, és a három kalácsot beletesszük. Lekenjük a felvert tojással, majd fél órát kelesztjük.
Bekapcsoljuk a sütőt és felmelegítjük.
Ha megkelt a tészta megsütjük. Még melegen megkenjük olvasztott margarinnal. Nem vesszük ki rögtön a tepsiből a kalácsot, hogy a kifolyt csokoládé ráragadjon az aljára. Langyosan már lehet fogyasztani.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »