Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis fonott kalács recept

Csokis fonott kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1 kg liszt
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg porcukor
    • 5 dl tej
    • 4 ek étolaj
    • 5 dkg élesztő
    • 1 ek kristálycukor
    • 1 cs sütőpor
    • csipet só

    Töltelékhez:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 4 ek kakaó

    Lekenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg olvasztott margarin

     

    Elkészítése:

    A tej felét meglangyosítjuk, beleteszünk 1 ek kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a tej többi részével és a sóval. Jól kidolgozzuk és fél órát kelesztjük.

    Elkészítjük a tölteléket. A margarint a porcukrot és kakaót habosra kikeverjük.

    Ha megkelt, a tésztát hat részre osztjuk, és mindegyiket egymás után tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Lekenjük a csokis töltelékkel és feltekerjük. Hat feltekert csokis rudat kapunk, melyeket kettesével összefonunk. A tepsit kivajazzuk, és a három kalácsot beletesszük. Lekenjük a felvert tojással, majd fél órát kelesztjük.

    Bekapcsoljuk a sütőt és felmelegítjük.

    Ha megkelt a tészta megsütjük. Még melegen megkenjük olvasztott margarinnal. Nem vesszük ki rögtön a tepsiből a kalácsot, hogy a kifolyt csokoládé ráragadjon az aljára. Langyosan már lehet fogyasztani.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá