Csokis fonott kalács

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 1 kg liszt
  • 5 tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 4 ek étolaj
  • 5 dkg élesztő
  • 1 ek kristálycukor
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só

Töltelékhez:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 ek kakaó

Lekenéshez:

  • 1 tojás
  • 5 dkg olvasztott margarin

 

Elkészítése:

A tej felét meglangyosítjuk, beleteszünk 1 ek kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a tej többi részével és a sóval. Jól kidolgozzuk és fél órát kelesztjük.

Elkészítjük a tölteléket. A margarint a porcukrot és kakaót habosra kikeverjük.

Ha megkelt, a tésztát hat részre osztjuk, és mindegyiket egymás után tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Lekenjük a csokis töltelékkel és feltekerjük. Hat feltekert csokis rudat kapunk, melyeket kettesével összefonunk. A tepsit kivajazzuk, és a három kalácsot beletesszük. Lekenjük a felvert tojással, majd fél órát kelesztjük.

Bekapcsoljuk a sütőt és felmelegítjük.

Ha megkelt a tészta megsütjük. Még melegen megkenjük olvasztott margarinnal. Nem vesszük ki rögtön a tepsiből a kalácsot, hogy a kifolyt csokoládé ráragadjon az aljára. Langyosan már lehet fogyasztani.