Csoda diós recept

Hozzávalók:
- 2 dl tejföl
- 2 dl joghurt
- 2 dl kristálycukor
- 2 dl porcukor
- 4 dl rétesliszt
- 4 dl darált dió
- 1 csomag sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
A tetejére:
- meggy, vagy cukrozott narancshéj
Elkészítése:
A tejfölt a joghurttal, a kétféle cukorral alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a darált diót, végül a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Az alapanyagokat jól összekeverjük, és kikent tepsibe (30 x 20) öntjük.
A tetejét megszórjuk kimagozott meggyel, vagy cukrozott narancshéjjal. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük.
Kihűlés után porcukrot vagy csokimázat teszünk a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »