Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csíkos kalács recept

Csíkos kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
145 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    2 rúdhoz:

    • 80 dkg liszt
    • 4 dl langyos tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 15 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csipet só
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 púpos evőkanál kakaópor pici vízzel elkeverve
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a kenéshez

    Elkészítése:

    Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a kakaó kivételével hozzáadjuk a többi alapanyagot. Géppel jól kidagasztjuk a tésztát, ha esetleg túl lágy lenne, liszttel javítsuk.

    Kettévesszük a tésztát és az egyik feléhez hozzádolgozzuk a vizes kakaókrémet. Letakarva, meleg helyen mindegyiket duplájára kelesztjük.

    A tésztákat kettévesszük, így lesz két kakaós és két világos tésztánk.

    Az egyik világos tésztát kinyújtjuk, és az egyik kakaóssal is ezt tesszük, majd a világos tésztára téve a kakaós tésztát szépen feltekerjük, és sütőpapiros tepsibe tesszük. A másik két tésztával is megismételjük ezt a műveletet.

    Letakarva fél órát újra kelesztjük a két rudat, majd tojássárgájával lekenve, előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük.

    A sütőből kivéve cukros vízzel átkenjük, majd hűlni hagyjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá