Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos csiga recept

Pudingos csiga
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 70 dkg finomliszt
    • 30 dkg rétesliszt
    • 10 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg só
    • 1 csomag élesztő
    • 0,5 liter tej
    • 1 dl étolaj
    • 2 evőkanál zsír

    Pudinghoz:

    • 0,5 liter tej
    • 2 csomag puncs pudingpor
    • 1 mk vérnarancs aroma
    • 5 dkg mazsola
    • 5 ek cukor

    Elkészítése:

    A lisztet egy mély tálba tesszük közepébe mélyedést készítünk,ebbe 10 dkg cukrot, a 2 dkg sót, 2  tojást ütünk, a zsírt,  a csomag élesztőt belemorzsoljuk, majd a langyos tejet ráöntjük,és sima tésztává dolgozzuk.

    A végén az 1 dl olajjal jól összegyúrjuk és 25 percet kelni hagyjuk.

    Amíg kel a tésztánk,közben elkészítjük a pudingos masszát. A pudingport,cukrot aromát a tejjel simára keverjük, majd a mazsolát is beleszórjuk.

    Az egészet lassú tűznél sűrűre főzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és egyenként kinyújtjuk. Megkenjük a pudinggal és feltekerjük. Két ujjnyi széles csíkokra vágjuk.

    Kizsírozott tepsibe tesszük a csigákat, kicsit távolabb egymástól. A maradék három cipóval ugyan így járunk el. Előmelegített sütőben teljes lángon 25 perc alatt készre sütjük.

    Ha kihűlt megszórhatjuk vaníliás porcukorral.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá