Pudingos csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 70 dkg finomliszt
- 30 dkg rétesliszt
- 10 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg só
- 1 csomag élesztő
- 0,5 liter tej
- 1 dl étolaj
- 2 evőkanál zsír
Pudinghoz:
- 0,5 liter tej
- 2 csomag puncs pudingpor
- 1 mk vérnarancs aroma
- 5 dkg mazsola
- 5 ek cukor
Elkészítése:
A lisztet egy mély tálba tesszük közepébe mélyedést készítünk,ebbe 10 dkg cukrot, a 2 dkg sót, 2 tojást ütünk, a zsírt, a csomag élesztőt belemorzsoljuk, majd a langyos tejet ráöntjük,és sima tésztává dolgozzuk.
A végén az 1 dl olajjal jól összegyúrjuk és 25 percet kelni hagyjuk.
Amíg kel a tésztánk,közben elkészítjük a pudingos masszát. A pudingport,cukrot aromát a tejjel simára keverjük, majd a mazsolát is beleszórjuk.
Az egészet lassú tűznél sűrűre főzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és egyenként kinyújtjuk. Megkenjük a pudinggal és feltekerjük. Két ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
Kizsírozott tepsibe tesszük a csigákat, kicsit távolabb egymástól. A maradék három cipóval ugyan így járunk el. Előmelegített sütőben teljes lángon 25 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt megszórhatjuk vaníliás porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »