Pudingos csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 70 dkg finomliszt
- 30 dkg rétesliszt
- 10 dkg cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg só
- 1 csomag élesztő
- 0,5 liter tej
- 1 dl étolaj
- 2 evőkanál zsír
Pudinghoz:
- 0,5 liter tej
- 2 csomag puncs pudingpor
- 1 mk vérnarancs aroma
- 5 dkg mazsola
- 5 ek cukor
Elkészítése:
A lisztet egy mély tálba tesszük közepébe mélyedést készítünk,ebbe 10 dkg cukrot, a 2 dkg sót, 2 tojást ütünk, a zsírt, a csomag élesztőt belemorzsoljuk, majd a langyos tejet ráöntjük,és sima tésztává dolgozzuk.
A végén az 1 dl olajjal jól összegyúrjuk és 25 percet kelni hagyjuk.
Amíg kel a tésztánk,közben elkészítjük a pudingos masszát. A pudingport,cukrot aromát a tejjel simára keverjük, majd a mazsolát is beleszórjuk.
Az egészet lassú tűznél sűrűre főzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és egyenként kinyújtjuk. Megkenjük a pudinggal és feltekerjük. Két ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
Kizsírozott tepsibe tesszük a csigákat, kicsit távolabb egymástól. A maradék három cipóval ugyan így járunk el. Előmelegített sütőben teljes lángon 25 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt megszórhatjuk vaníliás porcukorral.