Pudingos csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 70 dkg finomliszt
- 30 dkg rétesliszt
- 10 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dkg só
- 1 csomag élesztő
- 0,5 liter tej
- 1 dl étolaj
- 2 evőkanál zsír
Pudinghoz:
- 0,5 liter tej
- 2 csomag puncs pudingpor
- 1 mk vérnarancs aroma
- 5 dkg mazsola
- 5 ek cukor
Elkészítése:
A lisztet egy mély tálba tesszük közepébe mélyedést készítünk,ebbe 10 dkg cukrot, a 2 dkg sót, 2 tojást ütünk, a zsírt, a csomag élesztőt belemorzsoljuk, majd a langyos tejet ráöntjük,és sima tésztává dolgozzuk.
A végén az 1 dl olajjal jól összegyúrjuk és 25 percet kelni hagyjuk.
Amíg kel a tésztánk,közben elkészítjük a pudingos masszát. A pudingport,cukrot aromát a tejjel simára keverjük, majd a mazsolát is beleszórjuk.
Az egészet lassú tűznél sűrűre főzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és egyenként kinyújtjuk. Megkenjük a pudinggal és feltekerjük. Két ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
Kizsírozott tepsibe tesszük a csigákat, kicsit távolabb egymástól. A maradék három cipóval ugyan így járunk el. Előmelegített sütőben teljes lángon 25 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt megszórhatjuk vaníliás porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

