Pudingos csiga

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 70 dkg finomliszt
  • 30 dkg rétesliszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 2 dkg só
  • 1 csomag élesztő
  • 0,5 liter tej
  • 1 dl étolaj
  • 2 evőkanál zsír

Pudinghoz:

  • 0,5 liter tej
  • 2 csomag puncs pudingpor
  • 1 mk vérnarancs aroma
  • 5 dkg mazsola
  • 5 ek cukor

Elkészítése:

A lisztet egy mély tálba tesszük közepébe mélyedést készítünk,ebbe 10 dkg cukrot, a 2 dkg sót, 2  tojást ütünk, a zsírt,  a csomag élesztőt belemorzsoljuk, majd a langyos tejet ráöntjük,és sima tésztává dolgozzuk.

A végén az 1 dl olajjal jól összegyúrjuk és 25 percet kelni hagyjuk.

Amíg kel a tésztánk,közben elkészítjük a pudingos masszát. A pudingport,cukrot aromát a tejjel simára keverjük, majd a mazsolát is beleszórjuk.

Az egészet lassú tűznél sűrűre főzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és egyenként kinyújtjuk. Megkenjük a pudinggal és feltekerjük. Két ujjnyi széles csíkokra vágjuk.

Kizsírozott tepsibe tesszük a csigákat, kicsit távolabb egymástól. A maradék három cipóval ugyan így járunk el. Előmelegített sütőben teljes lángon 25 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűlt megszórhatjuk vaníliás porcukorral.