Kelt túrós csiga recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 10 dkg sütőmargarin olvasztva
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez - csipet só
- 3 dl langyos tej
Túró töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 7 dkg méz
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg olvasztott margarin, vagy vaj.
- Folpakk a csomagoláshoz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból közepesen kemény kelt tésztát dagasztunk és 10 percig hagyjuk kelni. A töltelékhez a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk. Majd a tésztánkat lisztezett gyúródeszkára borítjuk és 6 kis cipót formálunk belőle.
Mindig egyet kinyújtunk vékonyra és a túró töltelékkel feléig megkenjük, majd szorosan feltekerjük és folpakkba csomagoljuk. Ha minddel elkészültünk 1 órára fagyasztóba tesszük. Majd kivesszük és 1,5 cm-es szeletekre vágjuk és enyhén olajozott tepsibe tesszük, de nem szorosan egymás mellé. Majd tetejüket tojással megkenjük és előmelegített sütőben közepes lángon készre sütjük. Ha kihűlt teljesen, vaníliás porcukorral megszórjuk.
Nagyon kiadós és sokáig eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

