Kakaós-túrós csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 25 dkg finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor/ 2 kk. szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 ek porcukor
- 3 ek étolaj
- 4 ek holland kakaópor
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 4 ek tej
Elkészítése:
A porcukrot összekeverjük a túróval, óvatosan és lassan, hogy a túró ne törjön teljesen szét. Belerakunk 1 csomag vaníliás cukrot, ráreszeljük, és összekeverjük a citrom reszelt héjával. Hozzárakjuk az olajat, és a tejet, végül pedig a finomlisztet és a sütőport. Robotgép segítségével összekeverjük a tésztánkat.
Kivesszük a keverőtálból, összegyúrjuk lisztezett felületen, és tepsi méretűre nyújtjuk, tetejét bekenjük étolajjal, megszórjuk a 4 evőkanál kakaóval ( én szitával rászitáltam, úgy egyenletesen oszlik el a kakaó a tésztán), majd meghintjük porcukorral is ízlés szerint (én ugyanannyit szórtam rá, mint amennyi kakaót előtte). Feltekerjük, és 1,5 cm-es csigákat vágunk belőle vizezett késsel.
Sütőpapírral bélelt (vagy olajozott) tepsibe helyezzük a csigákat.
Sütőnket előmelegítjük, és a csigákat 20-25 percig sütjük benne közepes lángon, illetve addig, míg barna nem lesz a tetejük.
Tálaláskor mellé hideg tejet kínáljunk!
Tipp:
Nálunk nagy sláger lett! Kb. 20 csiga jön ki ebből a hozzávaló mennyiségből.
A kakaós-túrós csiga kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 38 g
Zsír: 9 g