Kakaós-túrós csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor/ 2 kk. szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 ek porcukor
  • 3 ek étolaj
  • 4 ek holland kakaópor
  • 1 kisebb citrom reszelt héja
  • 4 ek tej

Elkészítése:

A porcukrot összekeverjük a túróval, óvatosan és lassan, hogy a túró ne törjön teljesen szét. Belerakunk 1 csomag vaníliás cukrot, ráreszeljük, és összekeverjük a citrom reszelt héjával. Hozzárakjuk az olajat, és a tejet, végül pedig a finomlisztet és a sütőport. Robotgép segítségével összekeverjük a tésztánkat.

Kivesszük a keverőtálból, összegyúrjuk lisztezett felületen, és tepsi méretűre nyújtjuk, tetejét bekenjük étolajjal, megszórjuk a 4 evőkanál kakaóval ( én szitával rászitáltam, úgy egyenletesen oszlik el a kakaó a tésztán), majd meghintjük porcukorral is ízlés szerint (én ugyanannyit szórtam rá, mint amennyi kakaót előtte). Feltekerjük, és 1,5 cm-es csigákat vágunk belőle vizezett késsel.

Sütőpapírral bélelt (vagy olajozott) tepsibe helyezzük a csigákat.

Sütőnket előmelegítjük, és a csigákat 20-25 percig sütjük benne közepes lángon, illetve addig, míg barna nem lesz a tetejük.

Tálaláskor mellé hideg tejet kínáljunk!

Tipp:

Nálunk nagy sláger lett! Kb. 20 csiga jön ki ebből a hozzávaló mennyiségből.