Kakaós csiga tortaformában sütve recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 8 dkg margarin olvasztva
- 3 dkg kristálycukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 4 dkg élesztő
- 1 cs vaníliás cukor
- pici só
- 2,5-3 dl tej
Töltelékhez:
- 2 ek kakaópor
- 4 ek kristálycukor
Lekenéshez:
- olaj
A tészta öntözéséhez:
- 1 dl forró tej
- 1 vaníliás cukor
- 1 ek kristálycukor cukor
Elkészítése:
Az élesztőt kevés tejben a cukorral felfuttatjuk, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit és kézzel megdagasztjuk.
Egy konyharuhával letakarva fél óráig kelesztjük.
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. Olajjal lekenjük, majd a cukorral összekevert kakaóval megszórjuk.
Feltekerjük, mint a bejglit. 1,5 cm-es darabokat vágunk és 28 cm-es torta ormába tesszük szorosan egymás mellé.
Hideg sütőbe tesszük, míg melegszik a sütő addig is kel a tészta. Szép aranybarnára sütjük.
Sütés közben a cukrokkal elkevert forró tejjel meglocsoljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

