Kakaós csiga tortaformában sütve recept
Galéria (4)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 8 dkg margarin olvasztva
- 3 dkg kristálycukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 dkg élesztő
- 1 cs vaníliás cukor
- pici só
- 2,5-3 dl tej
Töltelékhez:
- 2 ek kakaópor
- 4 ek kristálycukor
Lekenéshez:
- olaj
A tészta öntözéséhez:
- 1 dl forró tej
- 1 vaníliás cukor
- 1 ek kristálycukor cukor
Elkészítése:
Az élesztőt kevés tejben a cukorral felfuttatjuk, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit és kézzel megdagasztjuk.
Egy konyharuhával letakarva fél óráig kelesztjük.
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. Olajjal lekenjük, majd a cukorral összekevert kakaóval megszórjuk.
Feltekerjük, mint a bejglit. 1,5 cm-es darabokat vágunk és 28 cm-es torta ormába tesszük szorosan egymás mellé.
Hideg sütőbe tesszük, míg melegszik a sütő addig is kel a tészta. Szép aranybarnára sütjük.
Sütés közben a cukrokkal elkevert forró tejjel meglocsoljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.