Kakaós csiga tortaformában sütve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 8 dkg margarin olvasztva
- 3 dkg kristálycukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 dkg élesztő
- 1 cs vaníliás cukor
- pici só
- 2,5-3 dl tej
Töltelékhez:
- 2 ek kakaópor
- 4 ek kristálycukor
Lekenéshez:
- olaj
A tészta öntözéséhez:
- 1 dl forró tej
- 1 vaníliás cukor
- 1 ek kristálycukor cukor
Elkészítése:
Az élesztőt kevés tejben a cukorral felfuttatjuk, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit és kézzel megdagasztjuk.
Egy konyharuhával letakarva fél óráig kelesztjük.
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. Olajjal lekenjük, majd a cukorral összekevert kakaóval megszórjuk.
Feltekerjük, mint a bejglit. 1,5 cm-es darabokat vágunk és 28 cm-es torta ormába tesszük szorosan egymás mellé.
Hideg sütőbe tesszük, míg melegszik a sütő addig is kel a tészta. Szép aranybarnára sütjük.
Sütés közben a cukrokkal elkevert forró tejjel meglocsoljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »