Kakaós csiga tortaformában sütve

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg margarin olvasztva
  • 3 dkg kristálycukor
  • 2 tojássárgája
  • 4 dkg élesztő
  • 1 cs vaníliás cukor
  • pici só
  • 2,5-3 dl tej

Töltelékhez:

  • 2 ek kakaópor
  • 4 ek kristálycukor

Lekenéshez:

  • olaj

A tészta öntözéséhez:

  • 1 dl forró tej
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 ek kristálycukor cukor

Elkészítése:

Az élesztőt kevés tejben a cukorral felfuttatjuk, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit és kézzel megdagasztjuk.

Egy konyharuhával letakarva fél óráig kelesztjük.

A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. Olajjal lekenjük, majd a cukorral összekevert kakaóval megszórjuk.

Feltekerjük, mint a bejglit. 1,5 cm-es darabokat vágunk és 28 cm-es torta ormába tesszük szorosan egymás mellé.

Hideg sütőbe tesszük, míg melegszik a sütő addig is kel a tészta. Szép aranybarnára sütjük.

Sütés közben a cukrokkal elkevert forró tejjel meglocsoljuk.