Kakaós csiga recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- csipet só
- fél csomag vaníliás cukor
- 6 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg olvasztott margarin
- 2dl tej
Töltelékhez:
- 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- instant kakaó ízlés szerint
Elkészítése:
Az alap anyagokból kelt tésztát készítünk, amit langyos helyen kétszeresére kelesztünk.
Ha meg kelt ketté vágjuk, és cipót formálunk belőle, majd lisztezett gyúró deszkán az egyiket téglalap alakúra fél centi vékonyra nyújtjuk.
Le kenjük olvasztott vajjal, vagy margarinnal, megszórjuk kakaóval, és feltekerjük.
Mid a két rudat trapéz alakúra, szeleteljük fel, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, de ne szorosan, és még 20-percet kelni hagyjuk, majd megkenjük a tetejét is olvasztott vajjal, vagy margarinnal. 180-fokon készre sütjük.
Ha meg sült vaníliás cukros tejjel kenjük le a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »