Kakaós csiga

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Kakaós csiga

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • csipet só
  • fél csomag vaníliás cukor
  • 6 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 2dl tej

Töltelékhez:

  • 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
  • instant kakaó ízlés szerint

Elkészítése:

Az alap anyagokból kelt tésztát készítünk, amit langyos helyen kétszeresére kelesztünk.

Ha meg kelt ketté vágjuk, és cipót formálunk belőle, majd lisztezett gyúró deszkán az egyiket téglalap alakúra fél centi vékonyra nyújtjuk.

Le kenjük olvasztott vajjal, vagy margarinnal, megszórjuk kakaóval, és feltekerjük.

Mid a két rudat trapéz alakúra, szeleteljük fel, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, de ne szorosan, és még 20-percet kelni hagyjuk, majd megkenjük a tetejét is olvasztott vajjal, vagy margarinnal. 180-fokon készre sütjük.

Ha meg sült vaníliás cukros tejjel kenjük le a tetejét.