Kakaós csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 0,5 csomag sütőpor
- 10 dkg margarin
- 2 ek tejföl
- 6 dkg porcukor
- langyos tej
Töltelékhez:
- 2 ek kakaópor
- 4 ek kristálycukor
- 5 dkg olvasztott margarin
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sütőport és a porcukrot, majd összemorzsoljuk a margarinnal.
Kis mélyedést készítünk a közepébe, beletördeljük az élesztőt, és ráöntünk 1dl langyos tejet.
Pár perc alatt felfut az élesztő, ekkor hozzáadjuk a tejfölt, és kevéske langyos tejjel adagolva összegyúrjuk. Szép sima, puha gombócot formálunk, és letakarva fél órát pihentetjük, kelesztjük.
Ezalatt a kakaót a kristálycukorral összekeverjük, a margarint kissé megolvasztjuk.
Lisztezett deszkán 0,5 cm vastagság téglalap formára kinyújtjuk, és megkenjük a folyékony margarinnal (ne legyen forró).
Vastagon megszórjuk a kakaós keverékkel, rácsorgatunk még egy kis margarint, és a hosszabbik oldalánál szorosan feltekerjük.
Éles késsel kb. 1 ujjnyi szeletekre vágjuk, és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Ismét megkenjük margarinnal a csigákat, és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 10 perc alatt szép világosra sütjük.
Még forrón porcukorral hintjük.
A kakaós csiga kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 48 g
Zsír: 11 g