Házi kakaós csiga recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
A tésztához
- 3 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 5 dkg vaj /lehet olvasztott is /
- 5 dkg élesztő
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 60 dkg liszt
- 1 csipet só
Töltelék:
- Kakaópor+cukor
- Kevés olvasztott vaj
Elkészítése:
Leszitálom a lisztet, beleteszem a tojások sárgáját, a vajat, a sót.
Cukros tejben felfuttatom az élesztőt, majd hozzáöntöm az előzőekhez.
Jól összedolgozom,(egész addig gyúrom, amíg a tésztában kis buborékok lesznek).
Ezután 1 órát kelesztem a tésztát (konyharuhával letakart tálban ) .Lisztezett deszkán kinyújtom, az olvasztott vajjal megkenem a kinyújtott tésztát és rászórom a cukros kakaóport.
Összetekerem, majd felszeletelem KB. Ujjnyi vastagra.
Kivajazott tepsibe teszem, de nem túl közel,mert a sütés közben még megnő egy kicsit.
Előmelegített sütőben közepes lángnál kb. 10-13 perc alatt kész.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.