Habtekercs recept

Elkészítése:
A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, majd beletesszük a négy tojásságát. Az élesztőt megfuttatjuk a fél deci tejben egy kanál cukorral és a liszthez adjuk. Jól összedolgozzuk-gyúrjuk. Amíg a tészta pihen, a 6 tojásfehérjét a cukorral gőz fölött sűrű masszává verjük. Szuper kemény krémes lesz! A tésztát négy részre vágjuk, 2-3 mm vastagra nyújtjuk és rákenjük a tojásfehérje krém 1/4-ét. Mint a bejglit, feltekerjük és bő ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk és 200C-fok körüli hőmérsékleten sütjük, kb. 15 percet. A többi tésztadarabbal is így járunk el. Kiadós, és nagyon finom!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »