Habtekercs recept

Elkészítése:
A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, majd beletesszük a négy tojásságát. Az élesztőt megfuttatjuk a fél deci tejben egy kanál cukorral és a liszthez adjuk. Jól összedolgozzuk-gyúrjuk. Amíg a tészta pihen, a 6 tojásfehérjét a cukorral gőz fölött sűrű masszává verjük. Szuper kemény krémes lesz! A tésztát négy részre vágjuk, 2-3 mm vastagra nyújtjuk és rákenjük a tojásfehérje krém 1/4-ét. Mint a bejglit, feltekerjük és bő ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk és 200C-fok körüli hőmérsékleten sütjük, kb. 15 percet. A többi tésztadarabbal is így járunk el. Kiadós, és nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »