Habtekercs recept

Elkészítése:
A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, majd beletesszük a négy tojásságát. Az élesztőt megfuttatjuk a fél deci tejben egy kanál cukorral és a liszthez adjuk. Jól összedolgozzuk-gyúrjuk. Amíg a tészta pihen, a 6 tojásfehérjét a cukorral gőz fölött sűrű masszává verjük. Szuper kemény krémes lesz! A tésztát négy részre vágjuk, 2-3 mm vastagra nyújtjuk és rákenjük a tojásfehérje krém 1/4-ét. Mint a bejglit, feltekerjük és bő ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk és 200C-fok körüli hőmérsékleten sütjük, kb. 15 percet. A többi tésztadarabbal is így járunk el. Kiadós, és nagyon finom!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »