Gesztenyés-kakaós óriás csiga recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1,2 l liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- 1 vaníliás cukor
- csipet só
- 2 diónyi margarin
- 250 ml tej
- ebben feloldva 4 dkg élesztő
- citromhéj
- narancshéj
Töltelékhez:
- 2 cs gesztenyemassza
- annyi instant kakaó, hogy a kinyújtott tésztát befedje
Kenéshez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Ezeket összeállítod, alaposan kidolgozod, duplájára keleszted. Én kenyérsütőben szoktam. Vékonyra nyújtod. 2 gesztenyemasszából a tészta hosszúságának megfelelő rudat nyújtasz és beleteszed az első tekerésbe. A többi tésztát megszórod cukros kakaóval, kivéve az utolsó tekerésnyi részt. Feltekered a tekercset, kivéve az utolsó részt. Azt bevagdosod és ráhajtogatod a feltekert tésztára. Tojással megkened, irány a sütő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »