Gesztenyés-kakaós óriás csiga recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1,2 l liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- 1 vaníliás cukor
- csipet só
- 2 diónyi margarin
- 250 ml tej
- ebben feloldva 4 dkg élesztő
- citromhéj
- narancshéj
Töltelékhez:
- 2 cs gesztenyemassza
- annyi instant kakaó, hogy a kinyújtott tésztát befedje
Kenéshez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Ezeket összeállítod, alaposan kidolgozod, duplájára keleszted. Én kenyérsütőben szoktam. Vékonyra nyújtod. 2 gesztenyemasszából a tészta hosszúságának megfelelő rudat nyújtasz és beleteszed az első tekerésbe. A többi tésztát megszórod cukros kakaóval, kivéve az utolsó tekerésnyi részt. Feltekered a tekercset, kivéve az utolsó részt. Azt bevagdosod és ráhajtogatod a feltekert tésztára. Tojással megkened, irány a sütő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »