Fahéjas tekercsek recept
Elkészítése:
A élesztőt tálba morzsoljuk, elkeverjük 1 kávéskanál cukorral és a meglangyosított tejjel. Meleg helyen, letakarva kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. A 15 dkg cukrot a liszttel, csipet sóval összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt.A 15 dkg margarinnal és a tojással összedolgozzuk. Langyos helyen, letakarva, a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez, a maradék 10 dkg margarint felolvasztjuk. A 10 dkg cukrot és a fahéjat összekeverjük. A tésztát lisztezett deszkán, kb. 5 mm vastagra (kb. 40 x 40 cm) kinyújtjuk, az olvasztott Ramával megkenjük és a fahéjas cukorral megszórjuk. A tésztát feltekerjük, majd kb. 2,5 cm vastag szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük. Konyharuhával letakarva, még 30 percig kelesztjük. A tojássárgáját 2 ek. vízzel felverjük és a csigákat megkenjük vele. Kb. 12 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

